Classique d'Alphen 26-02-2012
Door: Jan
27 Februari 2012 | Nederland, Alphen
We waren om 08.15 uur met de fiets vertrokken uit Chaam. Bij ’t Zand aangekomen eerst ingeschreven en vervolgens het rondje verkend. Dan richting de startlocatie nabij de waterplas.
Voor Frank was het de eerste deelname. Ik had een jaar of 5 geleden al een keer meegereden. Bij de start werd Frank verrast door de felheid van de deelnemers. Bij de Cape Epic wordt er rustig gestart, omdat je weet dat je nog uren in het zadel moet zitten. Ook sta je in startvakken welke op tijd zijn ingedeeld. Hier in Alphen is het ieder voor zich en gaan na het klinken van het startschot.
Om precies 10.00 uur viel het startschot en ruim 260 mtb-ers vertrokken voor een aanloop stuk van 1,5 km. Dan nog vier rondjes van ruim 10 kilometer.
Mijn start was redelijk, bij de eerste doorkomst rond de 75e plaats. Frank had wat problemen bij de start en vertrok rustig achteraan. We hadden ook afgesproken om geen onnodige risico’s te nemen. De laatste weken is het motto: lekker (rustig) trainen, kilometers maken en heel houden.
Na 2 ronden zat ik redelijk in mijn tempo rond een 85e plaats. In de bochten begon ik te merken dat mijn fiets wat onstabiel was. Ook hoorde ik een schavend geluid. Besloten om even te stoppen en te kijken wat er aan de hand was. Bleek er een flinke slag in mijn achterwiel te zitten, waardoor de achterband tegen het carbonframe aan schuurde. Besloten om te stoppen om geen verdere schade aan mijn frame te krijgen. Balen, want het ging lekker.
Frank draaide lekker zijn kilometers, van achteren vertrokken haalde hij elke ronde deelnemers in. Zijn diesel komt wat langzaam op gang, maar gaat wel door. Veel deelnemers starten te hard en zakken dan per ronde vele plaatsen terug. Uiteindelijk werd Frank 168e overall (244 finishers) en 47e in zijn leeftijdscategorie in een tijd van 1 uur 57 en 51 seconden. Een gemiddelde van 22.91 km/uur.
Frank ging tevreden naar huis, bij mij was dat wat minder.
De onderstaande links zijn 2 filmpjes van de wedstrijd. Zo krijg je een idee van de start en de het geduw in de eerste ronde. Bij 1 minuut 39 komt het HAIFA groen van mij in beeld gedurende een kleine minuut.
Bij onderstaande link komt Frank in beeld vanaf 1 minuut en 5 seconden.
Volgende week gaan we naar Mill, alwaar de Dutch Cape Epic dag wordt gehouden. Eerst ’s-Morgens een tocht van 100 of 120 kilometer. Vervolgens ’s-Middags een lunch en gezellig sfeer proeven en sterke verhalen ophalen met oud-Cape Epic deelnemers en deelnemers die in 2012 voor het eerst aan de start staan.
Groet Jan en Frank