MTB Woensdrecht 27-11-11
Door: Jan
28 November 2011 | Nederland, Woensdrecht
Zondagmorgen zijn we (Frank en ik) met de auto naar Woensdrecht gereden, alwaar naar onze mening toch wel een van de mooiste tochten in het West-Brabantse op het programma stond. De omgeving van de Brabantse wal is schitterend om te mountainbiken. Afwisselend singletracks, hellingen, bos, los zand, harde ondergrond en dit alles in een mooie groene omgeving. Een gedeelte ging door Huijbergen, over het parcours waar op 7 en 8 januari 2012 ook het NK veldrijden wordt verreden.
Om toch aan de kilometers te komen zouden we de beide afstanden rijden te beginnen met de kleine ronde van 27 km, gevolgd door de “lange” route van 45 km. De weersvoorspellingen kwamen gelukkig niet helemaal uit. De temperatuur was prima, oplopend tot ruim 10 graden. Gelukkig bleef de regen uit tot 2 km voor de finish. In de auto terug naar Chaam kwam de regen met bakken uit de lucht.
Ondanks dat Frank net terug was van een trainingsweek in Schoorl (elke dag een kilometer of 50 op het vaste mountainbike parcours aldaar) reed hij vandaag heel gemakkelijk. Ik had vandaag ook niet te klagen, alleen de laatste 2 kilometer volle bak en wind tegen, was zwaar. Frank zat fluitend in mijn wiel. Binnen 4 uur waren we terug bij het café Non Plus Ultra in Woensdrecht met 82 km op de teller. Beide voldaan. Ruim 3600 kca verbruikt, gemiddelde hartslag van 145 en een cadans van 25.
Hopelijk blijft het weer nog enige tijd goed, zodat we volop kilometers kunnen maken. Voor ons hoeft het geen strenge winter te worden.
Inmiddels is bekend dat ook Bart Brentjes weer aan de start staat in 2012. Samen met de Mannie Heymans (Mr. Africa) uit Namibië gaat hij een gooi doen naar de blauwe leiderstrui van de Master klasse (beide 40 jaar en ouder). Dit is ook onze klasse dus dit jaar zal het weer niet lukken om dit klassement te winnen :)
Groet jan
28 November 2011 - 20:48
Rene Van Den Broek:
Hoi Jan,
Jan, weer met veel interesse jullie verslag gelezen.
Weet jij waar het begrip cadans voor staat? (Hoe word de cadans en het Kca verbruik berekent)
Groet,
Rene van den Broek -
28 November 2011 - 21:32
@René,
ik maak gebruik van polar hartslagmeter (S725x). Door het invoeren van diverse gegevens (oa leeftijd, sportniveau, VO2max) wordt het verbruik berekend. Daarnaast heb ik een kilomterteller (CS200CAD). Deze berekend het aantal gemiddelde omwentelingen (cadans).
Groet Jan -
02 December 2011 - 15:02
Jan Bastiaansen:
Jan,
Wanneer Bart Brentjes meedoet moet je je niet laten overdonderen. Op een tweede plaats eindigen na hem is ook niet slecht. Maak er wat van, succes !!!
Jan B.
Rijsbergen