4e etappe Worcester - Worcester TT 32 km 800 hm
Door: Jan
31 Maart 2011 | Zuid-Afrika, Worcester
In de ochtend nog even voor een laatste check-up langs de Medical. De waarden zijn goed hij mag rijden. We spreken af om rustig te rijden. De limiet is ruim, 3 uur. Het heeft vannacht flink geregend. Alles is vochtig. De luchtvochtigheid is zeer hoog. Zweten en nog eens zweten.
Om 7 u 18 min en 30 seconden vertrekken we samen. De benen voelen zwaar aan, maar dat is altijd voor de eerste klim. Na 5 km de eerste klim. Het zweet guts uit je lichaam. Je ziet de druppels langs je helm lopen. Zelfs 22 x 32 is er te veel aan. Weer lopen. Dan een afdaling naar de volgende klim. Het zelfde verhaal. We hebben geen fototoestel meegenomen en daar hebben we spijt van. Tussen de bergen hangt nevel. Fantastische vergezichten. We rusten even en genieten van de omgeving. Ook dit moet je beleven. Na de 3e klim (en lopen) een lange schitterende single-track afdaling. Kilometers lang, zelfs voor ons als niet ervaren dalers is het genieten. Af en toe bij remmen, en dan laten gaan. Heerlijk. Na 2 u 25 en 20 seconden zijn we binnen.
Lekker douchen en ontspannen. Frank kan inmiddels al de was doen (zo leren we allemaal wat bij). Met Frank gaat het goed hij wil zelfs al friet, een goed teken.
Morgen:
De etappe van morgen is er een van de langste in de geschiedenis van de CE. 143 km en 2350 hm van Worcester naar Oak Valley. We zien morgenvroeg wel hoe we het plan gaan aanpakken. Nu bijtanken en rusten.
Groet Jan en Frank
31 Maart 2011 - 10:19
Twan Adams:
he bikkels
gelukig dat frank weer hersteld is,probeer veel te rusten en te drinken en vooral ook te genieten van alles , en voor morgen succes .
de gr twan -
31 Maart 2011 - 10:56
Jan Bastiaansen:
Hoi mannen,
Fijn voor jullie dat het weer redelijk gegaan is. Jammer dat je niet meer in de wedstrijd zit maar straks aankomen zal toch een overwinning zijn.
Morgen een zware rit zo te zien en daarom veel succes. Nog maar een keer op reserve rijden.
groet,
oom Jan en tante Nelly -
31 Maart 2011 - 11:45
Jorinda Vd Velden:
Hoi Frank en Jan,
Geweldig wat jullie meemaken maar ook afzien!
Frank neem die rust en eet en drink, want gezondheid is het allerbelangrijkste en geniet van deze ervaring of je nu wel of niet die eindstreep haalt.
Jullie zijn echte BIKKELS
Dat doet onze Tonny niet na -
31 Maart 2011 - 13:10
Cyntha:
Heeeeee!
Blij om te lezen dat je weer op krachten bent gekomen, Frank!
Het was zo balen om dat gister te horen en lezen dat het niet meer ging, maar gezondheid gaat voor he, als je lichaam niet meer verder kan, dan heb je daar weinig tegenin te brengen. Ondanks dat, ben je nog steeds een topper en iedereen is trots op jullie! Dus dat mogen jullie ook zeker op jezelf zijn ;)
Geweldige ervaring, dus geniet ervan!
Morgen een lange rit zo te lezen, dat is van Fijnaart naar Chaam en weer terug, wow.. Haha.
Zet hem op he!!!!
Groetjessss uit de Fendert! -
31 Maart 2011 - 15:25
Jolanda:
Mijn duimpjes doen zeer maar het heeft geholpen.
Toppie dat Frank vanmorgen mee is kunnen starten.
Het zal morgen een zwaar dagje worden maar jullie kunnen dit!!!!!!!
Veel succes morgen!!!!!
Groetjes -
31 Maart 2011 - 15:57
Fam Leuris:
ome frank ,de friet was lekker ,bij jou ook? gaat dat wel lukken ,die 143 kilometer vandaag goed eten en veel drinken en goed slapen dan gaat het wel goed komen.morgen veel succes samen niet te hard van stapel gaan doei -
31 Maart 2011 - 16:01
@ fam. leuris
kijk de laatste video. Frank zit alweer aan de friet, dan moet hij hersteld zijn. Alleen thuis smaakt het nog beter aldus Frank........... -
31 Maart 2011 - 17:43
C.Snoeijs:
Hoi,
Gelukkig wat herstel Frank.
Morgen een zware dag zoals we begrijpen.
Samen gaat jullie dat hopelijk lukken.
Net binnen de limiet is goed.
Succes en geniet ervan.
Groet, C/N. -
31 Maart 2011 - 18:07
Femke:
Goed om te lezen dat jullie samen gestart en gefinished zijn vandaag. Zet 'm op morgen, wat een eind (en wat een hoogtemeters!).
groetjes Femke -
31 Maart 2011 - 18:45
Mario & Ina:
He kanjers,
Gelukkig gaat het weer een stuk beter met Frank, maar het lijkt inderdaad een deja vu....Veel succes morgen bij een van de zwaarste tochten en ik lees graag hoe het is gegaan.
Groetjes Ina&Mario -
31 Maart 2011 - 20:34
Ton Van Mierlo:
Goed gedaan Epic rijders, het tij is gekeerd.
Goed te lezen dat er niet te veel hooi op de vork ligt.
En zoals jullie schrijven , fietsen is ook genieten. de lucht het land opsnuiven.
Ik wens jullie morgen veel succes bij de zware rit die komen gaat.
Ik heb er alle vertrouwen in
vanuit een regenachtig Helmomnd