MTB Lommel 13-03-2011 - Reisverslag uit Lommel, België van CE2011 - WaarBenJij.nu MTB Lommel 13-03-2011 - Reisverslag uit Lommel, België van CE2011 - WaarBenJij.nu

MTB Lommel 13-03-2011

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg

13 Maart 2011 | België, Lommel

Vandaag onze laatste gezamenlijke trainingrit gereden. Vooraf de discussie waar we naar toe zouden rijden. Sint Oederode, Lommel of Leopoldsburg waren de opties. In de auto via het navigatiesysteem besloten dat we naar Lommel zouden gaan. Hier was een toertocht van 28 en 45 km. De planning was om deze beide afstanden te rijden.

Tevens was de tocht voor mij een mogelijkheid om mijn nieuwe banden te testen. Voor een Schwalbe Nobby Nic 2.25 en achter een Schwalbe Racing Ralph 2.25 beiden tubelessmet anti-lek vloeistof. Voor het uiterlijk zijn de banden voorzien van een witte streep. Daarnaast een nieuwe pion 11-32 een een ketting, beiden van het merk SRAM.

Na een klein uur met de auto in Lommel aangekomen. Op dit tijdstip was het nog niet druk. De temperatuur een graad of 10 licht bewolkt en gelukkig geen regen. Wetende dat het nu in Zuid-Afrika ruim 25 graden is oplopend tot 38.

Zoals gewoonlijk gaf Frank het tempo weer aan. Vanuit Lommel reden we richting Nederland (omg Luyksgestel). Via schitterende single tracks, bijna geen asfalt gezien, waren we na 27 km op de teller weer terug in Lommel. Gedeeltelijk over dezelfde route werd de 45 km in een rustig duurtempo afgewerkt. Na 3 uur en een kwartier inclusief stops en 72 km op de teller weer terug in Lommel (gem. hs 141).

Dit was onze laatste gezamenlijke tocht. Nog wat laatste onderhoud aan de fiets plegen deze week. En aftellen naar donderdag 24 maart 2011. Om half elf vertrekken we vanaf schiphol. Ruim elf uur vliegen en 's-avonds laat aankomst in Kaapstad. Daarover later meer.

Jan

• 19 Maart 2011 - 17:24

Danny Naenen:

Hey Frank & Jan ,
    goeie reis, succes daarginds en wij volgen jullie op vanuit het verre België !!!!

Verslag uit: België, Lommel

Dit is een dagboek over onze voorbereiding en deelname aan de Cape Epic in Zuid-Afrika. In 2011 was onze eerste deelname. In 2012 zullen wij als team voor de 2e keer aan de start staan. Onze bevindingen zullen zoveel mogelijk in een verslag op de site geplaatst worden. Wij hopen hiermee de achterblijvers ons Cape Epic "virus" mee te laten beleven. Veel plezier met het lezen, bekijken van de foto's en eventuele filmpjes. Reageren kan op elk verslag. Ook kun je je aanmelden (linksonder op de site) zodat je steeds een mailtje krijgt als we iets plaatsen op de site. Groet Jan en Frank

Actief sinds 06 Jan. 2011