MTB Poppel (B) 06-03-2011
Door: Jan
07 Maart 2011 | België, Poppel
Het was nog fris om 08.00 uur. Gelukkig probeerde de zon steeds door de wolken te prikken. Toch nog wat stijve benen van de tocht in Mill van gisteren. Over de weg waren we na ruim 13 km bij de startlokatie. Het was vandaag niet zo druk als bij andere toertochten. Zou carnavalszondag dan toch belangrijker zijn?
In een lekker duurtempo de tocht gereden. Frank geeft het tempo aan en ik mag me op de langere stukken uitleven. Je begint te merken dat de afstanden goed te verteren zijn. De conditie is goed. Helaas missen we hier de hoogtemeters en de hoge temperatuur. Dat zal straks voor ons zeker de uitdaging zijn in Zuid-Afrika. Na 30 km een stop met erwtensoep. Dat zullen we in de Cape Epic zeker niet meemaken. Na 72 km op de teller waren we weer in Chaam.
Vandaag nog precies 3 weken voor het startschot van de proloog op en rond de Tafelberg. Vrijdag 11 maart 2011 worden de starttijden bekend gemaakt. Het begint nu echt te kriebelen.
Jan
07 Maart 2011 - 09:03
Marc:
Hallo Jan
zo te zien gaat de voorbereiding zeer goed, maar als ik het goed heb is de proloog dit jaar buiten Cape Town: with Prologue kicking off at Chrysalis Academy in the heart of mountain biking Mecca, Tokai the very next morning.
Misschien best ens na zien dan heb je geen verassingen ter plaatsen.
Hoewel het is Afrika en dan vinden we wel een oplossing
08 Maart 2011 - 16:08
@Marc,
je hebt gelijk. Ik ging er vanuit dat het nagenoeg dezelfde proloog zou zijn als in 2009. Maar we starten inderdaad in Tokai Forest (Cape Town) nabij de Chrysalis Acadamy om de 27 km lange proloog te rijden in het Table Mountain National Park.
Tot in Zuid-Afrika.
Groet Jan