MTB Mill 27-02-2011
Door: Jan
27 Februari 2011 | Nederland, Mill
De laatste dagen had het veel geregend, waardoor onze animo dalende was om 120 km te stoempen in slijk en stromende regen. Maar met het motto: er valt meer regen naast je dan op je vertrokken we met Franks nieuwe aanwinst (nee geen fiets, maar een Kia Sportage). Na wat stoeien met het navigatiesysteem waren we om 07.35 in Mill.
Ingeschreven en vertrokken met de regenjas aan. Een mooie route. Na 38 km de eerste stop. De temperatuur kwam niet boven de 5 graden en met de aanhoudende regen voelde het veel kouder aan. Onderweg ging ik in een klim vol onderuit door een overslaande ketting. Door het slijk was mijn pion ver versleten. Bijna elke versnelling sloeg over. Na 58 km de tweede stop. Frank deed nog wat droge kleding aan die hij in zijn rugzak had meegenomen. Een blikje Red Bull en weer op pad. Met het stijgen van het aantal kilometers was mijn pion geheel versleten. Bij elk heuveltje moest ik eraf. Na 80 km in overleg besloten om de kortste (verharde) weg naar Mill te zoeken. Na ruim 4 en half uur en 92 km op de teller waren we weer terug. Helaas vandaag geen 120 km. De warme douche achteraf was heerlijk. Materiaal en personeel had wat geleden vandaag.
Aanstaande zaterdag is er, wederom in Mill, een reunië van Cape-Epic rijders. Zowel deelnemers van 2011 zijn uitgenodigd als oud-deelnemers. Ook Toine Govers zal met ons meerijden. Er zal een gezamenlijke tocht gereden worden, waarbij ook Bart Brentjes aanwezig zal zijn. Hij is weer een van de kanshebbers voor de Cape Epic 2011. Mogelijk zal Omroep-Brabant zaterdag aanwezig zijn en hier beelden van maken.
Jan