De Nederlandse driekleur
Door: Jan
19 Februari 2011 | Nederland, Chaam
Jammer genoeg heb ik de finish niet per mtb gehaald. Op 39 km voor de streep in een afdaling kwam ik ten val, waarbij mijn sleutelbeen van mijn schouderblad was afgescheurd. Na de val werd ik per jeep vervoerd naar het ziekenhuis. Toine is toen meegereden. We moesten eerst een stuk over het parcours en kwamen bij de enigste verzorgingspost voor die dag. Daar stonden diverse "volunteers" die normaal gesproken ons zouden voorzien van eten en drinken. Een van hen was de Belg Marc de Wit. Aan Toine heb ik toen gevraagd om de vlag uit mijn rugzak te halen en aan Marc te geven. Er werden foto's gemaakt van ons met de volunteers en de vlag. Lachen voor de foto en ondertussen je pijn en verdriet verbijten. Marc zou de vlag meenemen en 's-avonds in het kamp aan de andere volunteers overhandigen als souvernier.
Terug gekomen in Nederland kreeg ik via de organisatie een mail dat Marc de Wit contact met mij zocht. Na wat mailverkeer heen en weer stond hij enkele dagen later met zijn vrouw in Chaam. Als souvenier een ingelijste foto (zie onder)met ons, de volunteers en de vlag. Gezellig bij gepraat herineringen opgehaald deelde hij mede dat hij in 2010 weer als vrijwilliger naar de Cape Epic zou gaan. Als vrijwilliger krijg je een (team)startbewijs voor de volgende Cape Epic (in dit geval 2011). Mocht ik hier interesse in hebben dan zou ik deze over kunnen nemen aldus Marc. Ondanks dat ik nog in de lappenmand zat, ik heb in totaal een 5 tal maanden niet kunnen sporten, begon het alweer te kriebelen. De vlag zou hij is 2010 als souvenier meenemen.
Tijdens de Cape Epic 2010 werd de vlag voorzien van diverse teksten door de vrijwilligers. In het Zuid-Afrikaans stond er op HEY JAN ! DIE EPIC 2011 WAG. Daarnaast diverse persoonlijke teksten als: Go + enjoy, See you on the route in 2011, have a great Epic, Train hard or I will kick your butt, we missed you this year, go well enz. Marc is persoonlijk de vlag af komen geven in Chaam.
Een ding is zeker de vlag gaat mee terug naar Zuid-Afrika.
Hopenlijk haal ik bij mijn 2e poging(samen met Frank 1e poging) deze keer wel de finish.
Daarom staan we als team ook ingeschreven als "First and second chance........."
19 Februari 2011 - 15:02
Toine Govers:
super mooi verslag jan geeft mee toch weer kriebels. maar die warmte.!!!wens jou en frank super veel suc6 in het mooie zuid afrika .
Toine govers