Team presentatie bij Green Partners 10-02-2011 - Reisverslag uit Sint-Katelijne-Waver, België van CE2011 - WaarBenJij.nu Team presentatie bij Green Partners 10-02-2011 - Reisverslag uit Sint-Katelijne-Waver, België van CE2011 - WaarBenJij.nu

Team presentatie bij Green Partners 10-02-2011

Door: Jan

Blijf op de hoogte en volg

10 Februari 2011 | België, Sint-Katelijne-Waver

Vandaag zouden we naar Sint-Kathlijne-Waver gaan voor een fotoreportage bij onze sponsor Green Partners. Om gelijk wat kilomters in de benen te krijgen werd besloten om met de fiets heen en terug te rijden. Het zou een gedenkwaardige dag worden.

Om 08.00 uur vertrokken in Chaam. De weersvoorspellingen waren redelijk. Zuid-westen wind en pas regen vanaf een uur of 4 in de middag. Volgens onze planning zouden we dan al thuis zijn. Frank had vanaf Zoersel het fietsenknooppunt uitgedraaid. Via diverse dorpjes, wat bos, een open gebroken weg, kinderkoppen, kilometers langs het water kwamen we na wat zoeken in de Sint-Kathlijne-Waver met een gemiddelde snelheid van 25 km/uur. Drie uur lang wind tegen. Ter plaatse werden we door de directie en personeel gastvrij ontvangen. Na de koffie eerst wat foto's gemaakt. Trots op onze kleding (prima materiaal van bioracer en een mooie opvallende kleurcombinatie met de sponsornaam Green Partners) zijn we na de lunch weer vertrokken. Bij de fietsen aangekomen bleek mijn achterband lek te zijn, ondanks de speciale vloeistof in de tubeless band. Bij Frank kraakte zijn trapas het laatste stuk, bleek een lager finaal kapot te zijn. Daar stonden we 75 km van huis. Mijn achterband was zo voorzien van een nieuwe binnenband, maar een lager vervangen is iets ingewikkelder.

In onze dagplanning was ook opgenomen dat we langs Marc de Wit zouden gaan. Hij is de man die ik in 2009 in de Cape Epic heb leren kennen als vrijwilliger van de organisatie. Hij heeft voor ons gezorgd dat we een startbewijs voor de Cape Epic 2011 kregen.

Bij Marc aangekomen werden we gastvrij ontvangen. Na wat telefoontjes konden we bij de ene wielerzaak lagers halen (maar zij hadden pas om 17.00 uur tijd om deze te plaatsen) en bij een andere fietsenmaker de lagers laten plaatsen. Snel de fiets in de combo van Marc geladen en met zijn drieën op weg. Gelukkig paste de lager. De kosten voor het plaatsen, doe maar 5 euro dan kan ik vanavond een duveltje drinken. Frank betaalde hem dat hij 2 duvels kon drinken. Binnen een uur was alles geregeld, vanaf het eerste telefoontje tot aan de reparatie. Marc nogmaals bedankt voor de service. Na afscheid genomen te hebben (we zien Marc weer in Zuid-Afrika, waar hij weer als medewerker aanwezig zal zijn) de fiets op.

Inmiddels was het gaan regenen. Gezien de opgelopen vertraging zouden we nog flink moeten doortrappen om voor het donker thuis te zijn. In de stromende regen hebben we de 75 kilometers afgelegd. Snel in Hoogstraten nog een belgische friet gegeten. Moe maar voldaan waren we om kwart voor zes weer thuis. Een warme douche hadden we wel verdiend. Ondanks de tegenslag toch weer 150 km samen getraind. Van ons mag de wedstrijd beginnen.

Jan

Verslag uit: België, Sint-Katelijne-Waver

Dit is een dagboek over onze voorbereiding en deelname aan de Cape Epic in Zuid-Afrika. In 2011 was onze eerste deelname. In 2012 zullen wij als team voor de 2e keer aan de start staan. Onze bevindingen zullen zoveel mogelijk in een verslag op de site geplaatst worden. Wij hopen hiermee de achterblijvers ons Cape Epic "virus" mee te laten beleven. Veel plezier met het lezen, bekijken van de foto's en eventuele filmpjes. Reageren kan op elk verslag. Ook kun je je aanmelden (linksonder op de site) zodat je steeds een mailtje krijgt als we iets plaatsen op de site. Groet Jan en Frank

Actief sinds 06 Jan. 2011